מתכונים לבישול בירה ביתית

🍻 אייל בסגנון לאגר כהה

מתכון זה הוא מתכון של בירה מסוג לאגר, הלתת והכשות מיועדים ללאגר כהה, עם שמרי אייל שתוססים בטמפרטורת החדר.  מיועד לאוהבים בירות אדומות , יבשות ובעלות מרירות נקיה. במתכון כמות קטנה של לתת קרמלי שמעניקה צבע אדמדם לבירה ורמז של קרמליות, כשות אצילה אירופאית המייצרים בירה אדומה שאינה מתוקה , מרירות נקיה וארומה "לאגרית". להזכירכם, לאגר זה סוג של בירות קלילות יותר מאייל.

🍻 בירת לאגר בהיר בדרגת קושי מתקדמת

בירה זו מותססת בטמפ' של 10 מעלות. בירה בהירה מסוג לאגר, מרקם טעמים חלק, ארומה ירוקה ומרירות עדינה וחלקה. בירה "קיצית" - קלה ונעימה לשתייה.
כידוע סגנון הלאגר הוא סגנון הבירה הנפוץ ביותר בעולם ובארץ לכן הטעם של הבירה פונה לקהל הרחב.
במתכון המובא כאן משתמשים בכמות גדולה יותר של גרעינים וכמות קטנה יותר של רכז מסט חומרים רגיל, המתכון דורש סיר גדול בנפח של 10 ליטר ומעלה. בישול כזה מביא לתוצאה טובה יותר ונאמנה לסגנון.
למי שאין מקרר פנוי לתסיסה בקור, גש למתכון בלונד אייל או שישתמש בשמרי אייל 33-S התוצאה הטובה ביותר מתקבלת עם שמרי הלאגר, בקור של 10 מע"צ שנמשכת שבועיים.

🍻 בירה בהירה בסגנון בלגי

בירה זו שטעמה דומה לבירה שבושלה במנזרים בלגים! בירה בהירה ובעלת אופי, משופעת בטעמים. 
בעלת גוף מלא, ארומטית ומתוקה. 
מתכון בדרגת קושי מתקדמת אך מהנה מאוד להכנה העושה שימוש בתבלינים הנמצאים בכל מטבח.

🍻 בירה כהה בסגנון בלגי

בירה כהה בעלת אופי משופעת בטעמי טופי , קרמל וצימוקים. בעלת גוף מלא ארומטית ומתוקה. מתכון בדרגת קושי מתקדמת אך מהנה מאוד להכנה העושה שימוש בתבלינים הנמצאים בכל מטבח.
לבירה הזאת יקח כחודש עד שתגיע לאיזון.

🍻 בירת I.P.A

בשנת 1700 לקולוניה הבריטית בהודו הייתה בעיה. לחיילים ולתושבים החיים בהודו לא הייתה בירה בריטית טובה וכל הניסיונות לשלוח איילים הסתיימו בקלקול. אינדיה פייל אייל הייתה הפתרון, כמות נדיבה של כשות הגנה על הבירה במהלך המסע.
I.P.A היא בירה עם מרירות טובה, מעט קרמלית לאיזון המרירות וארומה משובחת. המתכון הוא על טהרת הכשות האמריקאית.
בירה משופעת בטעמים שמגיעים מהכשות, אנטיתזה לבירת הלאגר הבהיר.

🍻 בירת A.P.A

פייל אייל אמריקאי - American Pale Ale – 
בירה יבשה שהכשות מעניקה לה טעם פירותי אקזוטי, פשוט וטעים  מאוד בזכות הציטרה.

🍻 בירת אייל כהה

מתכון זה הוא מתכון שבו הלתת והכשות מיועדים ללאגר כהה , עם שמרי אייל שתוססים בטמפרטורת החדר.
מיועד לשותי בירה האוהבים בירות אדומות , יבשות ובעלות מרירות נקיה. במתכון כמות קטנה של לתת קרמלי שמעניקה צבע אדמדם לבירה ורמז של קרמליות , כשות אצילה אירופאית המייצרים בירה אדומה שאינה מתוקה , מרירות נקיה וארומה "לאגרית". טעמה מוכר ופונה לטעם הקהל הרחב.

🍻 בירת אמבר אייל

בירה בצבע נחושת המכילה לתת קרמלי המעניק לה את הצבע והמתקתקות. בבירה אחד מזני הכשות האהובים בעולם, הקסקייד שתורם ארומה הדרית המריחה כבושם.
סגנון האמבר אייל התפתח מהפייל אייל האמריקאי ומתאפיין בבירות סמיכות ומכושתות יותר מהרגיל.
זהו סגנון מאוזן שקולע לטעם הישראלי.

🍻 בירת סטאוט יבש

בירה אייל כהה בעלת ארומת קפה, טעמים קלויים שרופים מודגשים , מרירות רגילה. 
המתכון מורכב מכמות גדולה של לתתים שרופים, במיוחד שעורה קלויה הנחשבת לרכיב "מפתח". 
הטעם הקלוי, מזכיר קפה אספרסו.
הכשות האנגלי, קנט, משמש כבן לוויה מושלם ללתתים השרופים ונותן טעמים ארומתיים מוכרים. בשונה מהסטאוטים המסחריים, מרקם הבירה אינו מיימי, הוא סמיך וקרמי יותר. 
הסטאוט הינו סגנון הבירה הפופלרי ביותר באירלנד, מתכון מומלץ ביותר.

🍻 בירת סקוטיש אייל

הסקוטים יודעים גם לעשות בירה טובה חוץ מלייצר וויסקי מעולה ואפילו יש כמה טכניקות יחודיות להם אשר בזכותם קיים סגנון הבירה הנ"ל. 
הסקוטים אוהבים בירות עם טעם מאלטי מתוק ומודגש מרירות עדינה וניחוחות מעושנים ואדמתיים. 
המתכון מכיל רכיב מיוחד שעליו אחראי מי שמכין את הבירה - קרמל שמכינים בבית מסוכר שרוף, אז במקום לעשות טיול מבשלות בסקוטלנד, התחילו לקרמל תירוש בבית והמתוק הזה יעשה לבירה שלכם נפלאות.

1 / 2

Please reload

צרו קשר

קרמזינה - בית הספר לבישול בירה ואירועים

רחוב האורן 26, תלמי יפה

הדס קרמזין

נייד: 052-2656118

מייל: hadas@karmazina.co.il

 

  • Facebook
  • Instagram

2019, כל הזכויות שמורות לקרמזינה - בית הספר לבישול בירה ואירועים