בירה בהירה בסגנון בלגי

זו בירה שטעמה דומה לבירה שבושלה במנזרים בלגים! בירה בהירה ובעלת אופי, משופעת בטעמים.

בעלת גוף מלא , ארומטית ומתוקה.

מתכון בדרגת קושי מתקדמת אך מהנה מאוד להכנה העושה שימוש בתבלינים הנמצאים בכל מטבח.

חומרי הגלם :

4 ק"ג לתת נוזלי בהיר

250 ג' גרעיני חיטה

250 ג' גרעיני ויינה

250 ג' גרעיני מיוניך

250 ג' קרפילס

כשות- 15 ג' סטיריאן גולדינגס בהתחלה

          30 ג' סאאז אחרי חצי שעה

תבלינים- 180 ג' סוכר קנדי להוסיף בשלב המסת הרכז הנוזלי.

              21 ג' זרעי כוסברה גרוסים להוסיף ב-5 הדקות האחרונות

*ניתן להוסיף תבלינים שונים כגון : מקלות קינמון, מקל וניל, כוכב אניס, גרדת תפוז וכד'

שמרים-  S-33

לגיזוז ובקבוק – 150 ג' סוכר ענבים


שלבי בישול בירה ביתית מגרעינים ולתת נוזלי/לתת אבקתי:

  1. חמם מים לטמפ' שלC °40 ביחס של מינימום 3 ליטר מים לק"ג לתת.

  2. הכנס את שק הגרעינים למים והעלה את הטמפ' ל-C °69.

  3. שמור על טמפ' שביןC °62 ל-C °69 מעלות למשך חצי שעה (השריית הגרעינים).

  4. הוצא את שק הגרעינים ושטוף אותם מעל הסיר במים בטמפ' של כ-C  °60 בכדי למצות את מירב הסוכרים בגרעינים.

  5. בשלב זה אנו צריכים להגיע למקסימום  8-9 ליטרים של נוזלים בסיר הבישול.

  6. הרתח עד לבעבוע את הנוזלים וכבה את הגז.

  7. הוסף לסיר את הלתת הנוזלי/אבקתי תוך כדי ערבוב .

  8. הדלק את הגז והבא את התירוש לטמפ' רתיחה.

  9. הוסף את הכשות עפ"י המתכון רק לאחר ההרתחה של התירוש ולאחר שהקצף שקע .

  10. בשל את התירוש במשך שעה עם מכסה חצי סגור על מנת לאפשר  לחומרי המוצא ה-DMS להשתחרר ובכדי שהתירוש לא יגלוש.

  11. במידה ומשתמשים ביותר מסוג אחד של כשות, הוסף ופעל עפ"י המתכון.

  12. אם בחרנו להשתמש בתבלינים, הוסף אותם בעשר הדקות האחרונות של הבישול.

  13. בשלב זה דאג שכל הציוד מחוטא.

  14. בתום שעת הבישול עלינו לקרר את התירוש ולהביאו לטמפ' של °C22-°C24 או עפ"י המלצת היצרן של השמרים.

  15. הכנס לדלי התסיסה 4 ליטרים של קרח, הנח על הדלי מסננת, ושפוך את התירוש לדלי.

  16. ערבב היטב להמסת הקרח והוסף מים עד ל-20 ליטר.

  17. קח דגימה מהתירוש לבדיקת אחוז הסוכרים בעזרת ההידרומטר, שתקבע את רמת האלכוהול בבירה.

  18. בשלב זה מוסיפים את השמרים, סוגרים היטב את הדלי ושמים את הנשם עם נוזל (מומלץ אלכוהול).

  19. לאחר מס' שעות נראה תסיסה שמתבטאת בשכבת קצף המכסה את הבירה בתוך מיכל התסיסה ובעבוע בנשם.

  20. הנח לדלי התסיסה במשך 10 ימים עד שבועיים בטמפ' קבועה של C° 24.

שימו לב – שלבי הבישול הינם כלליים לבישול בירה וישנם מתכונים שבהם זמני הוספת הלתת הנוזלי והכשות משתנים. 

נשמח לשמוע איך יצא הבישול 🍻 ​

צרו קשר

קרמזינה - בית הספר לבישול בירה ואירועים

רחוב האורן 26, תלמי יפה

הדס קרמזין

נייד: 052-2656118

מייל: hadas@karmazina.co.il

 

  • Facebook
  • Instagram

2019, כל הזכויות שמורות לקרמזינה - בית הספר לבישול בירה ואירועים