שאלות ותשובות

🍻 למה לבשל בירה בבית?

הבירה שמבשלים בבית טרייה יותר, טעימה יותר, נקיה יותר, זולה יותר, והכי חשוב - בריאה יותר. בירה ביתית איננה מסוננת או מפוסטרת וכשרה לחלוטין.

🍻 מסובך לבשל בירה בבית?

ממש לא!

יש כמה רמות של בישול בירה, החל מהרמה הבסיסית של בישול פשוט עם קיטים ועד לרמות מתקדמות יותר של בישול מלא רק מגרעינים.

השיטות השונות מאפשרות יצירתיות ונותנות מקום לטעם האישי.

אתם תחליטו איזו רמה מתאימה לצרכים שלכם ואנחנו פה כדי לתת את התמיכה והידע.

🍻 על איזה לוחות זמנים אנחנו מדברים?

הזמן שנדרש לבישול הוא כשלוש שעות כולל ניקיון המטבח.

הבירה מוכנה לביקבוק תוך שלושה שבועות.

זמן התסיסה בבקבוק הוא שבועיים.

🍻 באיזה עונות בשנה אפשר לבשל בירה?

אין מגבלה עונתית ואפשר לבשל בירה בכל ימות השנה.

חשוב לדעת שהטמפרטורה המומלצת לתסיסה עבור רוב סוגי הבירה היא 20-24 מעלות, שהיא טמפרטורה סבירה בכל בית ממוזג.

גם למקרים קיצוניים של ימי קיץ חמים בבית לא ממוזג יש פתרונות יצירתיים שמאפשרים לבשל בירה במהלך כל השנה.

🍻 על איזה ציוד אנחנו מדברים?

ציוד בסיסי שתצטרכו לרכוש כדי לבשל בירה הוא שני מיכלי תסיסה , פוקק , פקקים והידרומטר.

ציוד מטבח ביתי, בקבוקי בירה בנפח של הבישול וסיר בישול שאפשר למצוא בכל בית.

בקבוקי בירה – אין צורך לקנות.

שותים בירה? תתחילו כבר מעכשיו לאסוף, לשטוף ולעקר בקבוקי בירה.

🍻 על איזה סיר אנחנו מדברים?

הסיר חייב להיות סיר נירוסטה.

לרוב שיטות הבישול מספיקים סירים בנפח ממוצע. הנוחים ביותר הם סירים בנפח של 10-12 ליטר.

כאשר תחליטו לבשל בירה מגרעינים תצטרכו סיר גדול.

🍻 לא מספיק מיכל אחד?

סינון הבירה נעשה על ידי העברה ממיכל למיכל והוא תהליך חשוב לקבלת בירה צלולה יותר ועם פחות משקעים של חלבון, כשות או שמרים.

🍻 למה חשוב להעביר את הבירה לבקבוקים?

ביקבוק הבירה הוא שלב חשוב להמשך התסיסה של הבירה.

כששומרים את הבירה בדלי יוצא כל הלחץ, מה שלא קורה בחבית או בבקבוק.

🍻 אז מתי אפשר להתחיל לבשל?

מיד לאחר המפגש הראשון.

למעשה, במפגש הראשון כבר תבשלו בירה ובמפגש השני תלמדו עוד קצת נושאים עיוניים ותלמדו לבקבק.

🍻 האם מספיקים שני מפגשים של ארבע שעות לדעת לבשל בירה?

הקורסים של קרמזינה הם חווייתיים ומציעים את האיזון הנכון בין עיוני למעשי.

המידע שמועבר בקורס הבסיסי הוא מעל ומעבר לנדרש עבור בישולים ראשוניים. כל שאלה שנשאלת במהלך הקורס נענית. בסיום הקורס צוות קרמזינה זמין עבורכם בטלפון והודעות ומלווה אתכם לאורך כל הדרך. למי שירצה להתקדם ולהתפתח אנחנו מציעים קורסי המשך, מפגשי בשלנים וערבי נושא.

🍻 למי מתאים הקורס?

הקורס מתאים לחובבי בירה שרוצים ללמוד לבשל בעצמם אבל לא רק. בקורסים של קרמזינה משתתפים גם בשלנים מתחילים שרכשו את הידע שלהם באינטרנט ומעוניינים להעמיק אותו.

בקורס נחלוק אתכם מהניסיון שלנו ונשתף מידע שלא נמצא ברשת – כל הטריקים שקשורים בשמירה על האיזון, הבישול, הארכת חיי הבירה ועוד.

 

🍻 מה ההבדל בין קורס 5 מפגשים לקורס שאנחנו מציעים (2-3) מפגשים?

בגדול? המחיר!

אנחנו בקרמזינה מאמינים שהמידע שמועבר בשני המפגשים של הקורס הבסיסי הינו מספק עבור בשלן הבירה המתחיל.

בשלב הבישולים הראשונים אין סיבה להשקיע יותר כסף.

צרו קשר

קרמזינה - בית הספר לבישול בירה ואירועים

רחוב האורן 26, תלמי יפה

הדס קרמזין

נייד: 052-2656118

מייל: hadas@karmazina.co.il

 

  • Facebook
  • Instagram

2019, כל הזכויות שמורות לקרמזינה - בית הספר לבישול בירה ואירועים